SLADKÁ RYŽA s NEKTARINKOVOU ČOKOLÁSKOU

27.01.2021

SUROVINY: 1 hrnček guľatozrnnej ryže, 3 hrnčeky rastlinného mlieka, 2 PL trstinového cukru, 1 ČL mletého kardamomu 

NA OCHUTENIE: čokoládový džem NEKTARINKOVÁ ČOKOLÁSKA, banán


POSTUP:

Ryžu prepláchneme, dáme do hrnca, pridáme kardamom a trstinový cukor a zalejeme 2 hrnčekmi mlieka (tretí si necháme v rezerve). Zmes varíme na miernom ohni za stáleho miešania (aby sa ryža neprilepila o dno hrnca), kým je ryža mäkká a kým sa neodparí prebytočná tekutina, teda asi 12 - 20 minút (záleží od typu ryže). Podľa potreby dolievame tretiu šálku tekutiny, ak sa nám zdá, že ryža ešte potrebuje nasať a zmäknúť.

Po uvarení naservírujeme nemliečnu ryžu do misiek, ozdobíme kolieskami banánu a prevoniame NEKTARINKOVOU ČOKOLÁSKOU.