ŠKORICOVÉ GOFRY s VIŠŇOVOU ČOKOLÁSKOU

27.01.2021

.. ráno sa zobudíte a zistíte, že je konečne sobota. Žiadne naháňanie termínov, dnes je deň na výdych a tešenie sa zo života - čo tak vykúzliť gofrové raňajky do postele pre svojich milovaných? 🍒

SUCHÉ INGREDIENCIE: 1/2 šálky hladkej špaldovej múky, 1/2 šálky celozrnnej ovsenej múky, 1 PL bezfosfátového prášku do pečiva, 1 ČL mletej škorice

MOKRÉ INGREDIENCIE: 1 vajce, 1/2 šálky letného rastlinného mlieka, 3 PL prepusteného masla ghí/prípadne kokosového oleja, 3 PL ryžového/prípadne javorového sirupu

NA OCHUTENIE: čokoládový džem VIŠNOVÁ ČOKOLÁSKA.


POSTUP: Všetky suché ingrediencie spolu zmiešame v hlbokej mise. Osobitne spolu vymiešame mokré ingrediencie a prilejeme k suchým - vymiešame z nich hladké cesto.

Rozohrejeme gofrovač, z cesta odoberáme naberačkou a pečieme každú várku cca 3 minúty.

Gofričky podávame ochutené čokoláskou 🍫 podľa výberu.

Michaela Gregáňová - predaj z dvora, Banská Bystrica
Všetky práva vyhradené 2015                                              s. D. g.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma!