OVSENÁ BÁBOVKA s ČERNICOVÝM KÚZLOM

27.01.2021

SUROVINY: 3 hrnčeky ovsených vločiek, 3 vajcia, 3 PL trstinového cukru, 3/4 hrnčeka jablkového pyré, 220g bieleho vegan jogurtu, 2 PL masla / ghí, 1 ČL kypriaceho prášku bez fosfátov, 1 ČL citrónovej kôry

NA OZDOBENIE:
zomletý trstinový / kokosový cukor, džemúrik ČERNICOVÉ KÚZLO

POSTUP:
Ovsené vločky si rozmixujeme alebo pomelieme na múku. V miske ich zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami. Cesto vylejeme do silikónovej bábovkovej formy (alebo do masťou vymazanej kovovej formy).
Bábovku pečieme 50 - 55 minút na 150°C do zlatista.
Po dopečení môžeme bábovku posypať zomletým trstinovým cukrom a dodať jej pikantnosť ČERNICOVÝM KÚZLOM.

Michaela Bariaková - predaj z dvora, Banská Bystrica
Všetky práva vyhradené 2015                                              s. D. g.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma!